Muffiny z jagodami

muffiny_jagodowe

 Muffiny z jagodami:

  • 350g mąki pszennej
  • 150g cukru (w tym jeden cukier waniliowy)
  • 100g masła
  • 200ml mleka
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli

+ jagody, ile uznacie za stosowne.

Wszystkie suche składniki (mąka, cukier, proszek, sól) mieszamy w misce. Masło roztapiamy i pozostawiamy do ostudzenia. Jajka lekko ubijamy, mieszamy z mlekiem i masłem. Łączymy masę jajeczną z suchymi składnikami. Dodajemy jagody i mieszamy delikatnie, żeby nie pognieść owoców. Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni.

muffiny_jagodowe

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s