Muffiny z malinami

muffiny_malinowe

Muffiny z malinami:

  • 200g mąki pszennej
  • 100g cukru
  • 80g masła
  • opakowanie cukru waniliowego (16g)
  • 150ml mleka
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 150g malin

Przygotowanie standardowe: w jednej misce odważamy wszystkie składniki suche, a w drugiej mokre (mleko, jajka, roztopione i przestudzone masło). Mieszamy pobieżnie zawartość obu misek – ciasto powinno mieć grudki. Dodajemy maliny, ostrożnie łączymy je z ciastem, a następnie napełniamy do 3/4 wysokości przygotowane wcześniej foremki. Malinowe babeczki wędrują do piekarnika rozgrzanego do 180’C i pozostają tam ok. 20-25 minut.

muffiny_malinowe

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s