Jabłka pod kruszonką

cynamon

Taki szybki przepis na pyszny poranek…

Jabłka pod kruszonką:

  • dwa jabłka
  • dwie łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • 50g masła
  • dwie łyżki cukru pudru
  • pięć łyżek mąki pszennej

Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka nasienne i kroimy na małe kawałki. Posypujemy dwiema łyżkami cukru i łyżeczką cynamonu, odstawiamy na bok. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Masło mieszamy z pozostałym cukrem i mąką do uzyskania kruszonki. Jabłka przekładamy do kokilek, posypujemy kruszonką i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 20 minut aż wierzch się zezłoci. Podajemy gorące z gałką lodów lub bitą śmietaną. Porcja dla 4 osób.

cynamon

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s