Sernikobrownie z wiśniami

 

Sernikobrownie z wiśniami:

Masa serowa:

  • 500g kremowego twarożku
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 150g cukru

Masa czekoladowa:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 200 g masła
  • 250g cukru
  • 3 jajka
  • 100 g mąki

+ 200 g drylowanych wiśni lub malin (mogą być mrożone)

Piekarnik nastawić na temp. 170 stopni.

Masa czekoladowa: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie ostudzić. Masło i 250 g cukru zmiksować na gładką masę. Następnie dodać jajka – wbijając po jednym i dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Wlać roztopioną czekoladę, dalej miksować. Dodać mąkę. 3/4 mikstury wlać do wyłożonej papierem blaszki.

Masa serowa: Utrzeć ser z cukrem, jajkami i cukrem waniliowy. Masa powinna mieć gładką konsystencję. Wylać masę serową na masę czekoladową.
Na wierzch wyłożyć resztę masy czekoladowej i ułożyć owoce.
Piec 60 minut. Studzić w ciepłym, ale otwartym piekarniku.

 

Zaczerpnięte stąd.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s